Veel gestelde vragen

RGTA® technologie is het resultaat van 17 jaar wetenschappelijk onderzoek onder leiding van professor Denis Barritault en professor Jean-Pierre Caruelle in het CRETT laboratorium, Universiteit 12, Parijs. Barritault verwierf bekendheid als ontdekker van de groeifactor fibroblast.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik Cacipliq20® toepassen?
Kan ik Cacipliq20® vaker dan twee keer per week toepassen?
Hoe moet ik de wond schoonmaken voor toepassing van Cacipliq20®?
Welke secundaire wondbedekkers kan ik gebruiken?
Welke secundaire wondbedekkers kan ik niet gebruiken?
Hoe vaak moet ik het wondverband wisselen?
Hoe moet ik Cacipliq20® bewaren?
Wat doe ik na gebruik met Cacipliq20®?
Is Cacipliq20® een medisch hulpmiddel?


Wanneer kan ik Cacipliq20® toepassen?  Cacipliq20® kunt u gebruiken bij de behandeling van alle complexe wonden zoals decubitus, diabetische- veneuze- of arteriële ulcera.

Kan ik Cacipliq20® vaker dan twee keer per week toepassen?
Nee, Cacipliq20® kunt u maximaal iedere 3 à 4 dagen (dus 2 keer per week) aanbrengen op de wond. Vaker is niet nodig en kan zelfs de wondgenezing vertragen.

Hoe moet ik de wond schoonmaken voor toepassing van Cacipliq20®?  Voordat u Cacipliq20® aanbrengt op de wond, moet het wondbed gereinigd zijn. Wondbed preparatie is nodig om een wondbed te krijgen waarin Cacipliq20® de heling kan stimuleren van al dan niet geïnfecteerde wonden in de granulatiefase. 

Welke secundaire wondbedekkers kan ik gebruiken?  Na gebruik van Cacipliq20® kunt u de wond het beste bedekken met een absorberend verband.

Welke secundaire wondbedekkers kan ik niet gebruiken?  Gebruik geen secundaire wondbedekkers die zink, zilver of betadine bevatten. Zij stoppen de werking van Cacipliq20®.

Hoe vaak moet ik het wondverband wisselen?  Verbandwisselingen moet u uitvoeren volgens voorschrift van de fabrikant.

Hoe moet ik Cacipliq20® bewaren?  Cacipliq20® moet u opslaan in een schone, droge omgeving bij kamertemperatuur.

Wat doe ik na gebruik met Cacipliq20®? Na gebruik van Cacipliq20® dient u de overgebleven materialen weg te gooien conform protocol ‘Medisch afval’.

Is Cacipliq20® een medisch hulpmiddel?  Cacipliq20® heeft een CE-markering als klasse 3 medisch hulpmiddel. In deze klasse valt bijvoorbeeld ook pacemaker, hartkleppen, etc.